Wie is Lies?

Lies. Lichaamsgericht coach voor ouders. 

Lesgever Nia. Mama. Zot geval.

(en nog een tiental andere titels die hier niets ter zake doen)

Hallo. Ik ben Lies.

Samen met mijn vriend Bert heb ik twee kinderen: Fien (2010) en Sam (2012). We wonen in de buurt van Mechelen (België). Onze kat heet Polet.

Ik ben geboren in 1977 (reken zelf maar uit ;-) ). 

Ik hou van dansen, plezier maken, wandelen (liefst in de bergen!), en ik ben een enorme boekenwurm (met een voorkeur voor fantasy en misdaad).

Hoe kwam ik bij lichaamsgericht ouderschap terecht?

Ik ben al lesgever Nia sinds februari 2008.
Nia? Wasda? Ik hoor het je zo zeggen :-D
Nia is een bewegingsles op muziek, geïnspireerd op dans, krijgskunsten en lichaamsbewustzijn.
In mijn lessen leer ik de deelnemers om zich meer bewust te worden van hun lichaam, op een vrolijke en speelse manier. Mijn interesse voor lichaamsbewustzijn nam met de jaren steeds meer toe. Ik wilde méér!

In 2018 volgde ik een opleiding tot life coach bij YourCoach. Maar dat was het toch niet echt. Ik wilde niet alleen maar zitten en praten, maar echt dóen. Ik wilde met de intelligentie van het lichaam werken.

In 2019 volgde ik de jaartraining tot embodied facilitator (lichaamsgericht coach en trainer). Die training gaat DIEP. Emotioneel, mentaal, lichamelijk... Ik ben intussen al 16 jaar met zelfontwikkeling bezig, maar embodiment... heeft echt mijn leven veranderd!

Het grootste verschil zit in mijn relatie met mijn jongste. Eindelijk ben ik de mama geworden die ik altijd al had willen zijn...

Al sinds Sam anderhalf jaar oud was, waren er dagelijks conflicten: niet luisteren, ons straal negeren, tegenwerken, treuzelen. Ik werd gek. Ik liep de hele dag te zeuren. En ik vloog uit. Vaak meerdere keren per dag. Ik vond het verschrikkelijk, hoe ik geworden was. Zo'n mama wilde ik helemaal niet zijn. Maar ik wist niet hoe het anders kon... En al die boeken over opvoeding die ik verslond... tja, laten we maar zeggen dat er een grote kloof zit tussen theorie en praktijk :-( 

Dankzij embodiment - een lichaamsgerichte benadering dus - sta ik nu heel anders in de relatie met mijn zoontje. Dat continue gevecht is een nare herinnering uit het verleden. Ik ben me bewust van hoe ik me voel en hoe ik overkom, op elk moment. Ik voel wat hij nodig heeft. En ik neem mijn verantwoordelijkheid om de mama te zijn die hij nodig heeft. Dat is niet altijd gemakkelijk, maar elke dag gaat het beter en inmiddels heb ik een fantastische vertrouwensband met hem opgebouwd en is de rust in huis weergekeerd.     

En dat is precies wat ik met andere ouders wil delen. Transformatie. Echte groei. Diep bewustzijn en de optie om andere keuzes te maken in je relatie met je kind. Ik vind het zo ontzettend boeiend om dat te delen met andere ouders, en ik vind het heerlijk als ze me komen vertellen hoeveel beter het nu gaat... Ik heb mijn passie gevonden! 

Opvoeden hoef je niet alleen te doen. Ken je dat Afrikaanse gezegde "It takes a village to raise a child"? Wie heeft er tegenwoordig nog een heel dorp? Hier in Vlaanderen en Nederland: niemand ;-) Maar je bent wel van harte welkom in mijn online dorp (community) Opvoeden van binnenuit - ouders voor ouders!

Heb je vragen? Mail me gerust op lies@opvoedenvanbinnenuit.be